Hoe een zachte polijstdoek te gebruiken

Auto laten polijsten

Met een zachte poetsdoek kunnen we tot in de hoekjes en gaatjes van de lak komen. Het oppervlak van de lak is vrij ruw en we kunnen geen borstel met een bepaalde ruwheid gebruiken om de lak te “strelen”. De ruwheid van het lakwerk kan door de streken van de kwast worden bekrast en ontsierd. Tegen de tijd dat de polish klaar is, is de ruwheid al verminderd.

De eerste plaats om te beginnen met het polijsten van uw auto is in de stromende regen. Veel oplichters (vooral met een botensnijder) zullen tijdens een regenbui op de stoep stampen om te proberen kleine emblemen in de lak te snijden. Als algemene regel geldt dat als de grond nat is, vuil en ander wegvuil over het embleem zal stromen en buffersporen zal creëren. De eerste regel in het bestrijden van buffersporen is het hebben van een poetsdoek. Nu, als het oppervlak van de stoep niet nat is voor een aantal dagen is het OK om polish aan te brengen. Na de eerste paar lagen (meestal 3-4), is het tijd om te wachten tot het weekend, dit zal tijd geven voor het poetsmiddel om zich te binden met de vuildeeltjes en het breken van de harde zepen moleculen.

Voor de auto geparkeerd in de felle zon, probeer schaduwrijke plaatsen te vinden. Het UV-licht van de zon in sterke in de middag of in de ochtend is eigenlijk soort van gunstig voor uw lak. Om een reflecterende afwerking te creëren, brengt u binnen een paar weken minstens twee keer polish aan (2-3 lagen polish per week). Auto Pools De naam is vrij accuraat. Ter verduidelijking zal ik zeggen dat voor degenen die het niet weten polish een poetsmiddel is dat geen glanzende strepen maakt (de glans). Het wordt gebruikt om onvolkomenheden in de lak te verminderen, vooral in de primers en de sealants (gevel). Met een beetje huishoudelijk smeermiddel wordt autowas aangebracht. De meeste wassen zijn gemaakt van natuurlijke (uba?) oliën en het duurt ofwel een paar uur om ze aan te brengen, ofwel alleen de instant glans. Daarna worden ze gepolijst en bedekt met autopoetsmiddel. Autopoets is de snelste, gemakkelijkste, veiligste en schoonste manier om de lak aan te brengen en te onderhouden. Hoe perfecter het wordt aangebracht, hoe gemakkelijker het is om de moeilijk bereikbare plaatsen te reinigen en te bereiken.

Nadat de was is aangebracht, wordt hij weggepoetst, opnieuw om er zeker van te zijn dat er geen resten achterblijven, anders kan hij het oppervlak overheersen. U kunt dit proces een aantal keren herhalen tot u tevreden bent. U zult dit na een paar weken willen herhalen om de afwerking te laten inwerken en er mooi uit te laten zien. U kunt enig verlies van glans of kleur hebben opgemerkt als u de afwerking te vroeg heeft aangebracht. Voor oudere auto’s is het misschien helemaal niet nodig om polijstmiddel te gebruiken tijdens het waxen om de afwerking te behouden. Het in de was zetten van een auto is goed voor de lak van de auto. De mooie glans blijft behouden en de lak wordt beschermd. Het belangrijkste is dat een autoliefhebber weet dat een showroomwaardige afwerking het resultaat is van een zorgvuldige, professionele autowasbeurt door een gekwalificeerde autodetailer die goed is opgeleid en in staat is om waxproducten nauwkeurig aan te brengen.Hoe lang  duurt het om te waxen?

Afhankelijk van de staat van de auto en hoe goed de glans is die u aanbrengt, kan het een paar dagen, weken of langer duren voor het waxen klaar is. Hier zijn een paar dingen waar u aan moet denken tijdens het waxen Zorg ervoor dat je geen strepen op je auto krijgt. De minder-dan-perfecte wax zal schuren en lelijke strepen en poetssporen achterlaten Breng de wax aan voordat de basislaag is verpest. Neem de wax eraf terwijl deze nog nat is en ga door met polijsten. Als de wax nog nat is, zullen de meeste producten (ook die op waterbasis) vloeibaar zijn en parelen. Het is belangrijk om door te gaan met polijsten terwijl de wax nog nat is, dus voorkom dat er water uit de applicator komt. Als u begint met een laag en de wax droogt op, dan heeft u niet genoeg blanke lak om de laatste blanke laklaag te voltooien. Als u een draadloze pointer hebt, leun er dan niet mee tegen een auto met blanke lak, waarvan de afwerking lijkt op die van een doorzichtige kleurlelie. De wijzer zal kleine spikkeltjes van de laklaag oppikken Als u een wax in één stap gebruikt, brengt u ongeveer een eetlepel wax aan voor elke 15 cm van uw auto. Overweeg het waxen van uw auto ‘s morgens of laat in de avond, wanneer het koeler is. Hitte beschadigt de lak en de wax droogt te snel. Probeer geen spons of borstel te nemen die bijzonder dik is wanneer u een carnaubawax gebruikt. De dunne producten kunnen luchtbellen veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post