Hoe kan ik efficiënter steenslagfolie gebruiken?

Steenslagfolie
 

Houdt u ervan uw gazon te zien groeien en bloeien? Maar heeft u een hekel aan de schade die de steenslaglaag veroorzaakt telkens als het regent? Lees dan zeker verder. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar met een beetje kennis van zaken en wat geduld kunt u steenslagfolie in uw voordeel laten werken in plaats van in uw nadeel. Steenslagfolie is een drainagefolie die ook in andere soorten plantbedden wordt gebruikt. Het voorkomt dat water door de grond loopt, zodat het regenwater op wortelniveau kan worden opgenomen. Dit betekent dat wortels niet doorweekt raken en planten niet gestrest raken als ze te maken krijgen met nat weer. Hier zijn 3 tips voor een efficiënter gebruik van steenslagfolie:

Gebruik steenslagfolie voor de eerste laag.

Plantbedranden of andere gebieden in uw landschap die naar beneden naar de grond kijken moeten de eerste laag steenslag krijgen. Dit vult eventuele kale plekken of beschadigde plekken van eerdere installaties op en voorkomt dat steenslag de grond op die plekken afslijt.

Dit proces wordt "topdressing" genoemd, en is een belangrijke stap in het installatieproces van steenslag. Eerst moet de steen op het oppervlak worden gelegd. De steen moet worden gelegd op een sterk rooster of een vlakke ondergrond die niet gemakkelijk kan worden verplaatst.

Vervolgens moet de steen over het oppervlak worden gerold. Dit is waar de steenroller van pas komt. Het is een eenvoudig stuk gereedschap met een handvat.

U kunt ook een tuinslang en een emmer gebruiken om de steen te rollen. Met de emmer kunt u de steen over oneffenheden rollen, en het is een gemakkelijke manier om meer steenslag aan te brengen op meer beschadigde plekken.

Leg er nog een laag steenslag overheen

Nadat de eerste laag steenslag is aangebracht, kunt u er nog een laag overheen leggen. Dit zal helpen voorkomen dat de grond drassig of beschadigd raakt.

Als u het hele vel steenslag gebruikt, zorg er dan voor dat er een centimeter ruimte overblijft tussen de randen van het vel en de randen van de bedden. Door deze extra ruimte kan het water uit de steenslag weglopen en wordt voorkomen dat het zeil te veel water vasthoudt.

Installeer een bodemloos groeimedium in uw plantbed.

U kunt ook een laag bodemloos groeimedium op de steenslag aanbrengen. Dit is een poreus materiaal dat water via de bovenkant binnenlaat, maar voorkomt dat het water zich door het materiaal beweegt.

Sommige bodemloze groeimedia zijn speciaal samengesteld voor gebruik in een kweekbed. Deze materialen zijn lichter en minder dicht dan het normale groeimedium, waardoor er meer lucht in het medium kan komen. Dit resulteert in een gezondere plant en struik.

Je kunt deze bodemloze groeimedia bij de meeste tuinwinkels vinden. Ze worden verkocht in zakken, zodat je het medium gemakkelijk kunt vervangen als dat nodig is. Zorg ervoor dat je een bodemloos groeimedium gebruikt.

Conclusie

Als u een bed met steenslag hebt beplant, kunt u dit in uw voordeel laten werken door een laag kweekmedium zonder aarde toe te voegen of een kweekbed zonder aarde te installeren. U kunt dan genieten van uw nieuwe plantbed, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de regen de steen of de grond verpest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post