De geschiedenis van Porsche

Porsche specialist

De oorsprong van de Porsche gaat terug tot 1931, toen Ferdinand Porsche het bedrijf Porsche AG oprichtte door zijn naam samen te voegen met Gross-Adlammste KG. De belangrijkste focus van het bedrijf in die tijd was het produceren van luxe auto’s die van hoge kwaliteit waren en ongeĆ«venaard waren in zijn klasse.

Ferdinand Porsche kreeg van zijn vader de opdracht deze auto’s te ontwerpen. Hoewel Ferdinand zelf het ontwerp van de auto’s niet goed vond, gaf hij toch het groene licht voor de productie. Spoedig daarna werd de eerste Porsche geproduceerd. Het model Porsche 356 is een sportwagen met een motor achterin en een gesloten dak. De auto werd in grote aantallen geproduceerd voor de Duitse markt. Spoedig daarna sloten meer aan Porsche verwante bedrijven zich aan, waaronder Daimler-Benz en Benz.

De eerste auto’s van Porsche werden in de begindagen van hun productie niet als een groot succes beschouwd. Maar rond het begin van de jaren 50 nam de Porsche auto een hoge vlucht. De sportwagen werd erg populair bij de jongere generatie in de hele westerse wereld. Het bedrijf begon zijn naam en marktaandeel te vergroten in de jaren 70 en werd beschouwd als de top luxe sportwagen in die tijd. Tegen de jaren ’80 was het bedrijf in staat zijn activiteiten in China en andere Aziatische landen te formaliseren.

De traditionele Porsche stijl werd behouden tot het begin van de jaren ’90. De laatste auto die door Porsche werd geproduceerd voordat het bedrijf definitief met pensioen ging, was de Boxster. Porsche is een uiterst succesvol en prestigieus autobedrijf. Zijn naam wordt met veel dingen geassocieerd, waaronder autosport, luxe auto’s en zelfs het Manhattan-gebouw.

Als Italiaanse onderneming is Ferrari een voor de hand liggende concurrent van Porsche.

lees meer

Airco service
BMW specialist

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post